Vem kan vara förvånad?

Morfar Manfred Lindgren spelade 1904 på Ryds Brunn. Hans instrument var fiol. Han var 11 år och publiken applåderade kraftfullt.
Han var en av ortsborna som fick nöjet att underhåll Brunns-publiken. 

Det är här - i rakt nedåtstigande led - som vi nu kan följa tråden: den Lindgrenska underhållningstråden i den quickska familjen.

För efter morfar så kom mamma Evy att stå på scen. Bilden på henne är från 1940-talet och hon gjorde såklart också bra ifrån sig (enligt den muntliga tradition som följt oss barn).
Mamma Evy hade också en annan kvalité: hon var duktig på att skriva texter till olika melodier. Åtskilliga är de jubilarer som fått en visa framförd på födelsedagen signerad Evy Quick.

Att skriva texter för henne var som att lösa korsord - det gällde att hitta rätt ord och rätt rim. 

Nästa steg i den Lindgrenska underhållningstråden i vår familj är då storebror Stefan som underhöll på revyscenen under många år (långt innan jag själv fick chansen på Folkets Hus scen i Ryd).

Stefan är en god sångare men hans styrka sitter i att spela ut i sketcherna. Många minns säkert "Privatsekreteraren" där han spelade mot Annika Åström. Första gången jag minns honom var med flytväst i en kuplett om en viss järnhandlare. Kul!

För min egen del har jag för mig att debuten kom i revyn "Krokigt, Brokigt" och där Cenneth Hall var revypappa. Sedan rullade det bara på och vi hamnade t o m i Älmhults Folkets Hus. Röd Avgång, Blomstrande Älmhult, Högst Spel och Extra var något alldeles extra.

Vad saknar jag från revytiden? Jo, omklädningsytan i "serveringen" i Ryds Folkets Hus med klädställningar, speglar och smink. Och sedan uppvärmningen i rummet bakom scenen där vi sjöng: "Små, små ord av kärlek" och andra dansbandsdängor.

Och så saknar man förstås publiken. Allra mest Gerd och Ing-Marie som ALLTID tyckte vi var toppen. 

När det gäller den Lindgrenska underhållningstråden i stora släktträdet så spelade mammas syskon Birgitta och Uno i en helt annan division. Det där var riktiga musiker och underhållare.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En klocka visar om ni är med er tid

Det var så här det började

Hej, Hej Goding