Snart ska det här gänget gå i pension

Trojaskolan klass 9 A - för snart 50 år sedan!
Om några år har hela det här gänget uppnått pensionsåldern.
Det kändes märkligt att skriva så men det är helt sant.

Sista året på högstadiet. Plugg, plugg, skolresa till Köpenhamn och inkvartering på Absalon Hotel.
Vilken fest tillsammans med 9B (Urshult) och 9C (Häradsbäck). Ja, jösses! Hotell låg på "Istedgade", som inte var det första stället en turist skulle ta in på. Tivoli låg bara något kvarter bort. Några "kunde" redan hantera alkohol, andra gjorde debut. Undrar vilka modiga lärare som gjorde resan möjlig?

Tjejerna hade redan växt ifrån oss och på vägen hem skulle de stiga av i Balders Hage/Linkullen för att träffa sina några år äldre pojkvänner.

Vi killar började väl lite försiktigt närma oss det motsatta könet och kollade förstås mest på tjejerna i 7:an. De var liksom på vår nivå.

Jag träffade Lars Erik Marcusson på Oasen här om veckan och Leif Karlsson på Ryds marknad. Annars är det mest facebook-inlägg som "binder samman oss". Internet har sina förtjänster och googlar du Absalon Hotel så finns det kvar. Fyra stjärnor, står det.

På vår tid var det annorlunda! Då hade hotellet sisådär 50 stjärnor - alla från Ryd, Urshult och Härdsbäck.

Om några år är det kanske återträff på t ex Ladan i Urshult. Då blir det roligt men stillsamt och lugnt. Så ägarna till Absalon Hotell kan vara lugna. Vi kommer inte tillbaka - och även om vi hade gjort det så hade vi aldrig orkat riva hotellet (en gång till).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En klocka visar om ni är med er tid

Det var så här det började

Hej, Hej Goding