Post Nord och Post Ryd

Det var bättre förr - åtminstone när det gäller Posten!
Det sa mamma Evy när hon satt på Solängens vårdboende i Ryd och tänkte tillbaka på sina 43 år på Postverket.
Det är bara att hålla med.
Post Nords VD har inget att sätta emot Rune på Posten (längt till höger på bilden).
Post Nords brevbärare har inget att sätta emot den laguppställning som Posten i Ryd hade på bilden här intill med Sigvard Svensson, Egon Johansson, Ragnar Hägerstrand och Ingemar Trasthes pappa Ture Johansson som flyfotade statstjänstemän. De sistnämnda var oslagbara.
Lägg därtill Helena Ljung (i mitten på övre raden) samt Hulda-Maria Johansson, Martha Hägerstrand, mamma Evy Quick och Ingrid Johansson (något senare Ingrid på banken).
Detta är ett oslagbart post-gäng. De gjorde allt för att posten skulle komma fram snabbt och satte en ära i att se till att även brev med fel adress kom till rätt mottagare.
Visserligen damp det inte ner 100-tals paket från Kina i Postens lokaler i Ryd - men ändå...på bilden ser du ett så kallat "Dream Team".
Då höll de till i Lindbloms hus och senare var det dags att sköta servicen i lokalerna på Torget. Jag var där - i lokalerna -  här om veckan. Jag åt köttbullar och potatis. I brevsorteringsrummet var det nu kök, i personalrummet var det bord, stolar och bestick, i rummet med alla postboxar var det Restaurang Oasens entré. Som väl var fanns dörren till bank-valvet kvar.
Hade vi tagit oss in i valvet hade vi säkert hittat en massa paket som var på villovägar efter det att Post Nord tagit över. Jag vågade inte ens tänka tanken på när de paketen skulle nå fram.
Och så tog jag en köttbulle till, blundade och njöt och såg den mest serviceinriktade bild jag någonsin kunnat frambringa i denna lokal.
Kassa 1: Evy Quick
Kassa 2: Rune Nilsson
Kassa 3: Gunvor Stahre
Kassa 4: Vera Löfgren
Och alla kassorna var öppna samtidigt - det ni! Post Nord - släng er i väggen (eller lås in er i valvet)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En klocka visar om ni är med er tid

Det var så här det började

Hej, Hej Goding